Neler yeni

Midye dolma tarifi: Midye dolma nasıl yapılır, malzemeleri neler?

Genc_Beyin

Administrator
Yönetici
Katılım
5 Eyl 2022
Mesajlar
1,977
Tepkime puanı
0
Puanları
36
Web sitesi
www.webgezginler.com
6180336286b24440fc9930f5.jpg

Masterchef'te yarışmacılar en lezzetli midye dolmayı doğru şekilde yapmak için yarıştı. Midye dolma, sokak lezzetleri arasında tercih edilen atıştırmalıklardandır. Deniz mahsulü olan midye dolma nasıl yapılır, tarifi nedir? İşte, malzemeleri...

MİDYE DOLMA NASIL YAPILIR?

Malzemeleri


40 adet kabuklu midye
3 su bardağı zeytinyağı
2,5 su bardağı sıcak su
1 adet limonun suyu

Pilavı için:

1,5 su bardağı pirinç
4 adet kuru soğan
50 gram dolmalık fıstık
1 yemek kaşığı kuş üzümü
8 yemek kaşığı zeytinyağı
1 yemek kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı limon suyu
2,5 su bardağı sıcak su
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı yenibahar
1 tatlı kaşığı tuz

Midye dolma tarifi

Midyelerin ilk olarak dış yüzeyi temizlenir.
Kabukları birbirinden ayırılmadan, midyelerin uç kısımları bıçağın ucu ile açılır.
İçindeki tüylü kısımlar çıkarılıp kabukları su dolu bir kabın içinde 15 dakika bekletilir ve suyu süzülüp yıkanır.
Pirinç ılık suda 15 dakika kadar bekletilir, daha sonra süzülüp yıkanır. Soğanlar temizlenerek ince kıyılır.
Tencerede zeytin yağ ısıtılır. Soğan ilave edilerek kavrulur. Ardından dolmalık fıstıklar ve pirinç kavrulur.
Kuşüzümleri, tuz, baharatlar, limon suyunu ve şeker de ilave edilir.
Sıcak suyu da ekleyerek pirinçler hafif diri kalacak şekilde pişirilir.
Midyelerin kabuklarının içine birer tatlı kaşığı pilav doldurulup kapatılır.
Midyeler ağızları aşağıda kalacak şekilde tencereye dizilir ve üstlerine zeytinyağı gezdirin.
En üste bir porselen tabak yerleştirip sıcak su gezdirin.
Kapağı kapatılan dolmalar yarım saat kadar kısık ateşte pişirilir.
 
Üst Alt